Schema's
SPSS naar Word
Opties in SPSS
FAQ
Links
 

Enquête invoeren

Inleiding De gegevens SPSS opstarten Definiëren variabelen Definiëren Value labels Definiëren Meetniveaus Opslaan structuur Invoeren waarden Tabellen Grafieken maken Bewaren gegevens  

 

HET BEWAREN VAN DE GEGEVENS.

Je kunt de gegevens van SPSS in verschillende formaten opslaan. Het meest belangrijke formaat om op te slaan is het "data-formaat", want hierin staan alle gegevens van de verschillende personen ingevoerd en het codeboek van de gegevens. Opslaan kan alleen vanuit het scherm waarop de gegevens staan (in de titel van de pagina moet SPSS "Data Editor" staan).
Indien je de gegevens al eerder onder een naam hebt weggeschreven kun je de gegevens opslaan met File--> Save. (Als de gegevens al eerder opgeslagen zijn kun je dat zien aan de titel pagina, hierin staat n.l. de naam van het gegevens bestand, in ons geval “Kosten mobiele telefoon.sav). De extensie van het bestand is .sav. Het is belangrijk dat je dit nooit verandert omdat SPSS het bestand dan niet meer als een SPSS databestand herkent. Je kunt ook op het diskette icoontje “opslaan” klikken. Heeft het bestand nog geen naam dan kies je in het menu voor File -->save as.

Opdracht. Sla de datagegevens op, op een voor jou toegankelijke plek.

Het "output scherm" vormt het tweede formaat waarin gegevens opgeslagen kunnen worden. Het betreft dan de tabellen, grafieken enz. Het opslaan van output gaat op vergelijkbare manier als het opslaan van een databestand. Ook hier kun je alleen opslaan vanuit het output scherm. De extensie (.spo) laat je weer door SPSS zelf bepalen.

Opdracht. Sla de tabellen en grafieken op, op een voor jou toegankelijke plek met een voor jou straks herkenbare naam.


EINDE practicum "invoeren enquete".

Inleiding De gegevens SPSS opstarten Definiëren variabelen Definiëren Value labels Definiëren Meetniveaus Opslaan structuur Invoeren waarden Tabellen Grafieken maken Bewaren gegevens